A diákhitelről Napközben

A Napközben augusztus 28-i adásában:

– Az idei tanévben is igényelhető a Diákhitel, a szabad felhasználású Diákhitel 1-hez rekordalacsony, 4,9%-os kamattal juthatnak hozzá a hallgatók. De érdemes-e hitellel indítani az életet? Mit érdemes mérlegelni a költségeknél? Szülői segítség, diákmunka, miből finanszírozzák egyetemi tanulmányaikat a fiatalok nálunk és a nagyvilágban?

Hallgassa meg!

– Az időbeosztást is tanulni kell, mégpedig igen fiatal korban. Az év elején kell kialakítani a családok napirendjét, mérlegelni kötelességek és pihenés között. Sok gyereknek már most telezsúfolják a szülők az órarendjét különórákkal, máshol pedig csak lézengenek délutánonként a gyerekek. Hol kellenek szabad órák, kötetlen idő, hol jó rendszerbe foglalni a teendőket?  Hogyan tudja egy nagy család összeegyeztetni a napirendjét? Ha sűrű időbeosztása van egy gyereknek, az később is többet fog bírni?

Hallgassa meg!

– Ahogy más hazai helyszíneken Regécz várában is folytatódott idén nyáron a régészeti feltárás, önkéntesek, diákok segítségével. Az kis település önkormányzata pályázati pénzből  most látogatóközpontot alakít ki. Megéri a beruházás? Hogyan tudja egy-egy település hasznosítani a romantikus építményeket? Hogyan lehet egy szabadtéri feltárást, mint például a dunántuli Gorsium romjai a nagyközönség elé tárni?

Hallgassa meg!

– Bozsik József kertészeti félóra

Korábbi adások!>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább