A magyarság egyik kedvenc étele, a káposzta

00:00

/

Hallgassa meg!

A négy napos hétvége harmadik reggelén érkezik a Kossuth Rádió hullámhosszára a magyarság egyik kedvenc étele, a káposzta. Ez a torzsás, gyalult, savanyított vagy kovászolt kincs megtalálható a horvát-magyar perszonálunió, vagy Erdély címerében. De az is lehet, hogy ez csak legenda. Ami biztos: íróinknak, költőinknek, séfjeinknek és a műsor házigazdájának, Vinkó Józsefnek is egyik kedvenc csemegéje. Szombat délelőtt elhangzik néhány dicsőítő költemény, néhány horrorisztikus káposztabaleset, és több új receptvarázslat is. Ezekhez segítséget kapunk a műsor vendégeitől: Buday Péter és Sárközi Ákos séfektől, valamint Borbás Marcsitól, aki igazi Gasztroangyalként mondja el a kovászolt káposzta receptjét.

Szellem a fazékból – Kossuth – augusztus 22., szombat, 9:30

Korábbi adások!>>>

Olvasson tovább