×

Szent István üzenete a Vasárnapi újságban

A Vasárnapi újság augusztus 16-i adásának tartalmából:

Szent István üzenete
A nemzeti ünnepről és a nemzet helyzetéről, sikereiről és megoldandó feladatairól beszélgetünk Kósa Lajossal, a Fidesz ügyvezető alelnökével, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnökével. A politikus véleményt mond arról is, miért szorgalmazza a bal-liberális ellenzék a migránsok korlátozás nélküli befogadását, miközben ez ellenkezik a polgárok elsöprő többségének akaratával.  

Hallgassa meg!

Kockázatok a migránshullámban
Hogyan szűrhető ki az okmányaikat szándékosan megsemmisítő illegális bevándorlók közül azok, akik nemzetpolitikai kockázatot jelenthetnek? Hogyan küzd a nem kívánt bevándorlással Nagy-Britannia, Franciaország, Németország és mit tesz, vagy éppen nem tesz Görögország és Olaszország? Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő elemzése.

Hallgassa meg!

Magyarország jól teljesít, a magyar program bevált
Magyarország helyzete tragikus, gazdasági kudarcok jellemzik. Hogyan láthatja ugyanazokat a tényeket kétféleképpen a konzervatív és a bal-liberális oldal? Miként lehetséges, hogy a gazdaság helyzetének egyértelmű javulása ellenére az ellenzék baljós árnyakat vél látni? Mi a szerepe az eredményekben a Nemzeti Bank megváltozott pénzügypolitikájának? Boros Imre és Bogár László közgazdász értékelése.

Hallgassa meg!

Málenkij robot
A Beregszászról indult és Brüsszelt is megjárt emlékkiállítás Mátészalkára érkezett. Hány hullámban internálták Kárpátaljáról és a történelmi Magyarország más területeiről a polgári lakosságot? Van-e esély arra, hogy az elhurcoltak, a kényszermunkán életüket vesztettek családtagjai kárpótlást kapjanak? Beszélgetés Molnár D. Erzsébettel, a kiállítás rendezőjével.

Hallgassa meg!

Királyi Napok Székesfehérvárott
A város történelmi szerepét, az államalapító szent király tetteit és a koronázási város fontosságát is hivatott erősíteni az augusztus 18.-án kezdődő programsorozat. Erről mondja el gondolatait Cser-Palkovics András polgármester. Szikora János rendező a koronázási játékról, a nyitó koncert karmestere, Ifj. Carlo Ponti pedig a magyarokhoz fűződő kapcsolatáról is beszél.

Hallgassa meg!

Kikkel folytat párbeszédet a Párbeszéd Háza?
A magyarországi jezsuita rend üldöztetéséről és a rendszerváltás utáni lelkeket gyógyító tevékenységéről kérdezzük Sajgó Szabolcs igazgatót.

Hallgassa meg!

Mi magyarok!
A Magyarok Háza kiállításán az Erzsébet-tábor keretében sok száz kárpátaljai fiatal ismerheti meg a magyarság szellemi teljesítményeit, kaphat képet sikereinkről. A bemutatón Rabecz István kurátorral beszélgetünk.

Hallgassa meg!

Szerkesztő: ifj. Tóth György
Műsorvezető: Ifj. Tóth György
Zenei szerkesztő: Gere Erzsébet

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább