Rondó: Örmény kiállítás Pécsett

A Rondó augusztus 6-i adásának témái:

GÖRÖG SZÍNHÁZ
A színházi művek gyakori témái a mindennapok aktuális eseményei. A Neaniki Szkíni kétszemélyes előadása a görög történelem és a mai politikai-gazdasági helyzet között kívánt párhuzamot vonni. Hogy sikerült-e, döntsék el Önök!

BARANYAI KÖRKÉP – ÖRMÉNY KIÁLLÍTÁS PÉCSETT
Baranyai körkép – ez a címe annak a pécsi rendezvénysorozatnak, amely a hazai nemzetiségeket mutatja be kiállítás keretében. Legutóbb az örmények voltak soron.

AHÁNY HÁZ… – Garni Arah és örmény töltött lavas
Gasztronómiai sorozatunkban ezúttal az örmény ízekből válogattunk.

SZLÁV ÍRÁSBELISÉG ÜNNEPE GÖRÖMBÖLYÖN
A Miskolcon élő ruszinok legrégebben épült templomában, Görömbölyön gyűltek össze Szent Cirill és Metód ünnepén a környező települések ruszin hívői.

UKRÁN SZENTIVÁN ÉJ
A Fővárosi Ukrán Önkormányzat szervezésében a hazai ukrán közösség a Margitszigeten elevenítette fel a szentiván éji hagyományokat.

LENGYEL KLEZMER BAND A JUDAFESTEN
Workshopok, kulináris programok, kiállítások, filmvetítések és a Rzeszów Klezmer Band fiatal zenészei várták a lengyelországi zsidó élet iránt érdeklődőket Budapesten, a Judafest Kazinczy utcai színes kavalkádjában. A fiatal, fürge kezű zenészekből álló vendégzenekar a hagyományos klezmer alapokra építi mai, modern és tradicionális elemekből összegyúrt muzsikáját.

Rondó – Duna – augusztus 6., csütörtök, 6:00

Korábbi adások>>>

Olvasson tovább