Gyetvai születésnap – 2. rész – riportfilm

A Domovina augusztus 31-i adásának tartalmából:

2015. július 12., vasárnap Gyetván, a gyönyörű Polyána-hegy lábánál. Igazi ünnep ez a jubileumi, 50. folklórfesztiválon, hiszen a nap csúcspontja a 42. Külhoni Szlovák Vasárnap,
a határontúli szlovák közösségek közös műsora volt. A Romániából, Szerbiából, Horvátországból és Magyarországról érkezett 7 fellépő külhoni szlovák együttes „Amikor a szlovákok elindultak az Alföldre“ című műsorára a rekkenő déli hőség ellenére is ismét ezrek voltak kíváncsiak. A csömöri Furmicska Együttes és a szarvasi Tessedik Táncegyüttes képviselte a magyarországi szlovákokat és bizony senki nem hagyta szó nélkül kivételesen szép viseletüket sem. A gálán kívül találkozhatnak solymászokkal is valamint olyan francia – Daniel Compagnon – és amerikai születésű – Ben Sorensen – fesztiválozókkal is, akiket a szlovák nyelv és népzene olyannyira hatalmába kerített, hogy aktívan művelik is mindkettőt.

S itt van a magyarországi szlovák négytagú Egyed család, akik szintén a gyetvai fesztiválnak köszönhetően találtak egymásra. Hogyan? Tartsanak velünk és ismerkedjenek meg velük!

Domovina – Duna – augusztus 31., hétfő, 6:25
Ismétlés – Duna World – augusztus 31., hétfő, 12:30

szerkesztő-rendező: Antala Zsuzsanna
operatőr: Szögi Lackó
vágó: Násztor Róbert

Korábbi adások!>>>

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2015/08/Gyetva-2015-1-1024x768.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Videó ajánló

Olvasson tovább