Korkóstoló: Katarina Witt és a gasztronómia

A Korkóstoló július 26-i adásának tartalmából:

Hallgassa meg!

– Az Amerikai Egyesült Államok Louisiana államában rendezték meg a múlt hétvégén a Hot Sauce Expót, amelyen a „hot” kategóriában a magyar Spirit of Attila nevű chiliszósz nyert. 14 ország 109 gyártójának 284 terméke mérte össze erejét. A győztes szószt kétféle paprikából készítették: a  Dorset Naga és a Szellem elnevezésű chiliből. Ezek korábban már szerepeltek az erősségi Guiness-rekorderek között.

– Egy amerikai rendszerű étterem kézműves sörökkel, letisztult tágas enteriőrrel, angol hagyományokkal és közkedvelt magyar ételekkel. Így együtt ez a Bestia, a pesti étterem, amely egyszerűséget kínál, de szexi ízekkel szafttal feltüzelve. Az étlapon ropogós malacfüleket, marhasültes rozsszendvicset és sok, fűszeres salátát találhatunk. No, meg koriandert, mert a séf imádja.

– Hogyan együnk bátran sok halat? Szálka nélkül. De hogyan oldható ez meg például a finom, de igencsak szálkás ponty esetében? Vegyünk egy pontyot, egy kést meg egy kis sót és hallgassuk meg a Korkóstolót!

– Nassolni jó, még ha időnként bűnös dolognak is érezzük. De vannak édességek, amelyek nem hizlalnak, vagy nem annyira, viszont életerőt adnak a stresszes vagy szürke napokon. A nyers ételek kultúrája lassan, de az egész országban terjed. És persze a fővárosban is. A múlt év végén nyílt meg a Naspolya Nassolda, ahol útifűmaghéj, azték zsálya, goji bogyó és aszalt gyümölcsök kínálják magukat mindenütt.

– A nyolcvanas évek szexszimbóluma volt Katarina Witt. Az NDK-s olimpiai- és világbajnok műkorcsolyázónő nemcsak élsportolóként, hanem színészként és bizony a nyuszis magazin címlapsztárjaként is sokakban mély nyomott hagyott. Nemrég – oly sok szép sportolói élmény után – ismét Magyarországon járt. És kiderült, hogy nagyon is kedveli az asztali élvezeteket.

Korkóstoló – Kossuth – július 26., vasárnap, 9:30

Korábbi adások>>>

Olvasson tovább