Harc a kollégiumi szobákért

A Napközben július 13-i adásának tartalmából:

– Indul az egyetemisták és főiskolások rohama a kollégiumi férőhelyekért, albérletekért. Jellemző még, hogy a gazdag szülők megveszik a lakást csemetéiknek a tanulmányok idejére? Mi, hol, mennyi? Országos körkép.

Hallgassa meg!

– Számtalan eszközzel közlekednek a folyóvizeken az egyszemélyes kajaktól az autógumit, vízisízőt vontató motorcsónakon át a több száz lóerős luxuscsodákig. A vízitúrázók között kisgyerekek – mentőmellény nélkül, a wakeboardozót kis híján a partra vezető motoros hajó, a csónakból vízbe ugrálók. Melyek a vízi közlekedési eszközökre vonatkozó szabályok, hogyan használjuk azokat helyesen, hogy a minimálisra csökkentsük a balesetveszélyt?

Hallgassa meg!

– A kánikulában erdőn-mezőn megszaporodnak a szabadtéri tüzek. Melyek a tűzgyújtás szabályai, tilalmai, hogyan készülnek az illetékes hatóságok erre az időszakra?

Hallgassa meg!

– Hihetetlen mértékben emelkedik a kézműves sörök népszerűsége. Kánikulában ihatunk egyébként a víz mellett híg fröccsöt, sört vagy akár teát is, mutatják az újabb kutatások. Ha sört szeretnénk, milyet válasszunk? Mennyiség helyett minőség!

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – Július 13., hétfő, 9:00

Műsorvezető: Horváth Szilárd
Szerkesztő: Bakos Csaba
Gyártásvezető: Juhász Nagy Ágnes

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább