A birkapörköltet lehet imádni, és lehet gyűlölni. Nem közömbös iránta senki. A fanatikus nem faggyúzza le a húst, és nem mosogatja borecetes vízben. Nem akarja elvenni az ízét. A fitymáló már akkor sikít, amikor megérzi a faggyúszagot.
/
A „Szellem a fazékból” házigazdája, Vinkó József ezúttal a Hungarikumok gyűjtőtárából választott. Méghozzá a karcagi birkapörköltet. Ez az étel hatalmas vaslábosban párolódik, pörkölődik. És egy lábos, egy birka. Ez a szabály. A lábosba pedig belekerül a birka minden része. A vese, a szív, a tüdő, a farok. A pörzsölt-előfőzött köröm darabolva, a pacal vékony csíkokra vágva. Alulra a csontosabb részek, feljebb a húsosabbak. Aki ilyet kóstol, igazi ősi ízeket forgat a szájában.
A műsorban megszólalnak a karcagi birkafőző fesztivál mesterei: Kovács Sándor, Csontos György, Fejes György, Új Tibor és Katona István. A receptekhez és a lélekgondozáshoz szép szombat délelőttöt és jó étvágyat kívánunk!
Szellem a fazékból – Kossuth – Július 4., szombat, 9:30
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.