Egyéb

Miért jó rajzolni, milyen képességeket fejleszt?

A Napközben július 1-i adásának tartalmából:

– Hazánkban is egyre több szülő utasítja el a védőoltásokat, nem csupán a választható, hanem sok esetben már a kötelező oltások körében is. Pedig a védőoltások döntő szerepet játszanak a közösségre ártalmas, fertőző betegségek elleni küzdelemben. Emellett viszont növekvő problémát jelent az oltásellenes mozgalom, az oltások megtagadásának eredményeként ugyanis még a mai modern világban is újra felüthetik fejüket a legyőzöttnek hitt, fertőző megbetegedések. Hogyan lehet megértetni a lakossággal, hogy a közösség szempontjából elengedhetetlen a védőoltások beadása? Milyen súlyos betegségek megelőzésére kérhetünk már oltást?

Hallgassa meg!

– Miért jó rajzolni, milyen képességeket fejleszt? Bár mint készségtantárgy nem túl hangsúlyos a rajzoktatás, de mégis a gyerekek számára fontos kifejezőeszköz. Mi mindent árul el egy festmény vagy vázlat valakinek a lelki állapotáról? Miért lehet hasznos akár felnőtt korban nekiülni az alkotótevékenységnek? A művészet nem csak gyógyítja a lelket, de sokféle képességet is fejleszt. Hogyan hat a hétköznapjainkra felnőtt korban az alkotás?

Hallgassa meg!

– A külterületi ingatlan tulajdonosoknak illetve a törvény értelmében a földhasználónak, minden év június 30-ig gondoskodnia kell a parlagfű-mentesítésről. Mit jelent ez? Merre jár a “parlagfű kommandó”? Kit büntetnek és hogyan?Javul-e a helyzet évről évre parlagfű tekintetében? Hányan szenvednek a növény okozta allergiától?

Hallgassa meg!

– 2015. július 1-jétől lehet pályázni az Otthon Melege Program mosógép csereprogramjára? Hogyan működik a pályázati rendszer? Milyen támogatást kaphatunk egy új mosógépre? És egyáltalán miért érdemes lecserélni régi háztartási gépeinket? Tudjuk-e, mi mennyit fogyasztanak a lakásunkban működő elektromos berendezések? Mennyit lehet megtakarítani, ha okosan használjuk őket?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – Július 1., szerda, 9:00

Korábbi adások>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább