56 éve indúlt útjára a Kossuth Rádióban a Szabó család

56 éve, 1959. június 30-án kezdték meg a Kossuth Rádióban a családregény-sorozat, a Szabó család sugárzását.

Az első magyar rádiós szappanopera a mindennapi élet eseményeit dolgozta fel mindenki számára érthető formában. A sorozat készítői Szabóék történetét a korabeli időszerű problémákra kitekintve szövögették, így a családtagok mindennapjai hasonlítottak a Kossuth adó hallgatóságának életéhez. A rendezői szándéknak köszönhetően a közönség sokáig valós személyeknek hitte az angyalföldi család tagjait, az őket alakító színészek nevét csak a 100. adás után tették közzé.

A műsorfolyamban a legnépszerűbb színészek hosszú sora vállalt kisebb-nagyobb feladatot. Első szereplői, a Szabó nénit alakító Gobbi Hilda, a Szabó bácsit megszemélyesítő Szabó Ernő, majd Rajz János, a Szabó Bandit megtestesítő Benkő Gyula, illetve az első Szabó Icu, azaz Vörösmarty Lili már távoztak az élők sorából, de a család története tovább zajlott, és a hallgatók nagy része kitartott Szabóék mellett. Emlékezetes alakítást nyújtott a sorozatban Zenthe Ferenc: ő volt az a szereplő, akit „rádióbeli” halála után a közönség hatalmas felháborodása miatt közkívánatra vissza kellett hozni a „túlvilágról”.

Tovább a rádiószínház oldalára>>>

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => A 100. adásához érkezett népszerű rádiós sorozat, a "Szabó család" szereplői a felvétel szünetében: Szabó Ernő (Szabó bácsi), Vörösmarty Lili (Icu) és Garics János (Laci).
MTI Fotó: Keleti Éva 
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2015/06/F__EV19610524013-930x1024.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Videó ajánló

Olvasson tovább