Hódít a papucs

A Napközben június 30-i adásának tartalmából:

– Holnaptól indul a CSOK, július 1-től vezetik be az új lakástámogatási rendszert, a családi otthonteremtési kedvezményt. A korábbi szocpolt felváltó rendszer szerint már egy gyermek, vagy annak vállalása esetén is lehet igényelni a pénzt, valamint nemcsak új, hanem használt lakás vételére és bővítésére is felhasználható. A támogatás 500 ezertől 3,25 millió forintig terjedhet a gyerekek számától, és a lakás méretétől, energiahatékonyságától függően. Milyen újdonságokat kínál a CSOK, mennyire tudják igénybe venni a fiatalok, egyszerűsödött-e a rendszer?

Hallgassa meg!

– Egyre jobban és gyorsabban változik nyelvünk, változnak szokásaink. Amíg régen egy hivatalos, de egy magánlevelet is keltezéssel láttunk el, aláírtuk, ma az internet korában ez a dátum esetében teljesen elmarad, de sokszor hiányzik az e-mailből a megszólítás és az aláírás is. A névválasztási tendenciák érdekes módon éppen azt mutatják, hogy sokan szeretnék a saját nevükkel, a gyermeküknek választott névvel önmagukat, önazonosságukat kifejezni.

Hallgassa meg!

– A vietnámi műanyag strandpapucs diadala. Robbanásszerűen elterjedt pár éve a kényelmes flip flop, de helyéről, a strandokról a mennybe menetelt, sokan összekeverik a szandállal. A silány papucs már a színházban vagy az esküvőkön is hódít, holott az eleganciához nem sok köze van. Ugyanakkor sokan nem érzik, hogy egy csupasz férfiláb a nőivel szemben általában nem esztétikus, ápolatlan, lúdtalpas, gombás, vagy akár piszkos is. Ráadásul az ortopédus szakemberek szerint se egészséges a flip flop. Hol van a divat határa, hol van a helye a strandpapucsnak?

Hallgassa meg!

– Sportos vakációt hirdetett meg a városban a Fővárosi Önkormányzat. A program mozgásra és sportra buzdítja az általános és középiskolásokat a szünetben, amikor a diákok hajlamosak túlságosan is kiengedni, holott ha mentálisan jogos is a pihenés számukra, a fizikai megterhelés továbbra is fontos tevékenység lenne. Nem minden sport alkalmas azonban a pár hónapos lazítás közben, ami egyben szórakozást is jelent. Vitorlázás, kajakozás, úszás? Milyen mozgást, milyen sportot javasolnak a szakértők a nyári szünetre, főleg egy nagyvárosban, és valóban kell-e ilyenkor is az aktív fizikai terhelés?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – Június 30., kedd, 9:00

Korábbi adások>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább