Terepszemle a Balatonon

00:00

/

Hallgassa meg!

Indul a nyári szezon és a felmérések szerint idén a magyar tenger lesz a sláger. Ide látogat a legtöbb pihenni vágyó. Úgyhogy a Szellem a fazékból stábja körülnézett a parton. Elsősorban az északin és a Balaton felvidékén. Vinkó József, a műsor házigazdája jóleső érzéssel állapította meg: a part pezseg. Gasztronómiai szempontból mindenképpen. Lassan túllépünk a lángos, hekk, palacsinta szentháromságán. Jönnek a helyi alapanyagok, az elkötelezett termelők, a kreatív séfek. Interjúalanyaink is bizonyítják állításunkat. Elek Balázs, a füredi Sparhelt bisztró séfje. Az Árkosi család a tapolcai Pura Vidából. A kővágóörsi Ivóka borozó házi- és főzőasszonya, Popovics Olga. Az őstermelők. Az ecetes, mustáros Susanne Daucher és a kecskesajtos Pettenkoffer Viktória. Guden vitéz lelkes borásza és sommelier-je, Molnár Szabolcs és Csidei Zoltán. A Balatonkenesei húsmester, a Pörc házigazdája, Kocsis Jenő. És a Badacsonytomaji beach food nagymestere, Bezerics Dani. Jó szemezgetést kívánunk!

Szellem a fazékból – Kossuth – Június 27., szombat, 9:30

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább