A Balaton északi partjának bortermelő vidékét járva az ételek mellé többféle badacsonyi kéknyelűt ajánlunk. Ellátogatunk az Egry József Emlékmúzeumba, hogy megnézzük, milyennek látta ezt a vidéket a Balaton festője. Bepillantunk a tájházba, ahol megtudjuk, mennyi híres ember kötődött Badacsonyhoz. Ellátogatunk a Szent Imre római katolikus templomba, amely Európa első bazaltkőből épült temploma, hogy megnézzük Udvardi Erzsébet képeit a szentélyben. Bemutatjuk a helyi Ezüstkapu Néptáncegyüttest is. A műsorban a következő ételek elkészítésével ismerkedhetnek meg: Badacsonyi gombasaláta – erdei gombasaláta tejfelesen, nokedlivel, Balatoni fogas kéknyelű levelével színezett tökfőzelékkel, tökös derelyével, Badacsonyi kéknyelűn párolt köleskása, Medvehagymás-tarjás csiga, Badacsonyi legénytorta és Sokmagvas sütemény.
Magyar ismeretterjesztő műsor, 30 perc, 2012
rendező: Móczár István
operatőr: Móczár István
szerkesztette: Róka Ildikó
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.