×

Vasárnapi Újság: Fel- és leminősítés, büntetés és elnézés

A Vasárnapi Újság június 21-i adásának tartalmából:

– 18 határon túli és két magyarországi színházi műhely. A héten kezdődött és jövő szombatig tart Kisvárdán a határon túli magyar teátrumok éves magyarországi szemléje.

– Fel- és leminősítés, büntetés és elnézés. A piac ma már alig veszi figyelembe a hitelminősítőket, inkább a valóságra támaszkodik. Erről beszél Boros Imre és Bogár László közgazdász, akik szerint a hazai jobbközép kormánnyal nem szimpatizáló nemzetközi szervezeteknek is be kell látniuk, hogy jók a gazdasági kilátások.

– A párt engedélyével. Nagy Imre és mártírtársai újratemetése az MSZMP önmagát mentő kísérleteinek utolsó felvonása volt. M.Kiss Sándor történész a rendszerváltás felé vezető útról és saját, akkori érzéseiről is beszél.

– A türelem elfogyott. A Homokhátságba naponta érkező harminc-negyven fős bevándorló csoportok egyre nagyobb károkat okoznak a földeken. Helyszini riport a határsávból.
Torzitott valóság. A német sajtóban Magyarországról megjelenő tudósítások általában nem tükrözik a valóságot, állapította meg a Német Külpolitikai társaság, de a német befektetők nem a sajtóból tájékozódnak. Galló Béla és Zárug Péter Farkas politológusok elemzése a szűnni nem akaró, de eredményre nem vezető lejáratási kampányról.

– Megtorlás 1956 után. A Nemzeti Emlékezet Bizottsága Nagy Imre és mártírtársai kivégzésére és 1989-es újratemetésére emlékezve konferenciát rendezett. A Kádár-korszak megtorló bírósági ítéleteiről is elmondja elemző gondolatait Varga László a Fővárosi Levéltár nyugalmazott főigazgatója, Zinner Tibor történész, és Földváriné Kiss Réka a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnöke.

-Az elfeledtetett festő. A Horthy-kép alkotójáról a kommunista rezsim szándékkal hallgatott. Dudits Andor, a falképek mestere.

– Június 21-e nem csak a csillagászati nyár kezdőnapja, egyúttal a Zene Ünnepe is. Műsorunk végén a világhírű zongoraművész-karmesterrel, Vásáry Tamással beszélgetünk többek között arról, hogy mit adott az emberiségnek a zene?

Vasárnapi Újság – Kossuth – június 21., vasárnap, 16:00

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább