Ízőrzők: Szentendre - Szabadtéri Néprajzi Múzeum

A Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumot gyakran egyszerűen szentendrei skanzen néven emlegetik. Magyarország legnagyobb szabadtéri gyűjteménye. Bemutatja a Kárpát-medence jellegzetes tájegységeinek népi építészetét, a falusi és mezővárosi társadalom különböző rétegeinek lakáskultúráját, életmódját. Műsorunkban bemutatott ételek a következőek: Felvidéki gombócleves, Túrós kalács, Gulyka – krumplis gombóc, Suhantott leves gombótával, Rozmaringos bárány, Kelett gömbőke. A múzeum munkatársai főzés közben sok érdekességet mesélnek a tájegység néprajzáról, gasztronómiai hagyományairól. Megismerjük az építészek munkáját, és belesünk az erdőhorváti házba, ahol az öntött perec készítésének folyamatát mutatják be.

magyar ismeretterjesztő film, 30 perc, 2013

rendező: Móczár István
operatőr: Móczár István
szerkesztette: Róka Ildikó

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább