Egyéb

Egy hazában: „Őrizzük a Szülőföldünk Hagyományait”

Hallgassa meg!

A budapesti Horvát Hagyományőrző Együttes a Pozsega-szlavón megyei Velikán vendégszerepelt, ahol 25. alkalommal tartották meg a nemzetközi folklórszemlét „Őrizzük a Szülőföldünk Hagyományait” címmel. Hatodszor rendezték meg ugyanott a „Leghosszabb megterített asztal Horvátországban” elnevezésű versengést is, Pavlekovics András kért élménybeszámolót az együttes vezetőjétől, Ispánovity Évától.

„Mi és a többiek” címmel nyílt kiállítás a tatai német nemzetiségi múzeumban. Az egykori malom épületének egyik emeletét foglalja el a nemzetiség és a többség életszemléletének összehasonlítását bemutató tárlat, de már tervezik a további kiállítótereket is. Arnold Krisztinát Kúti Klára múzeulógus kalauzolta az állandó kiállításon.

23. alkalommal rendezték meg a gyulai Román Kulturális Központban az úgynevezett Perinita Fesztivált, amely a magyarországi román fiatalok népzenei és néptánc-seregszemléje. Kreszta István riportja.

A Magyarországi Szerb Kulturális és Dokumentációs Központ szervezésében, 11. alkalommal tartották meg nemrégiben a magyarországi szerb gyermekszínjátszó csoportok találkozóját. A hagyományos szemle házigazdája idén Lórév község volt – a fesztiválon Mándity Predrág járt.

A Bartók és a fából faragott királyfi című gyermek-előadás Garajszki Margit Bartókról szóló mesekönyvének színpadi adaptációja. Nemrégiben a szegedi szlovák közösség meghívására előbb magyarul, majd szlovákul adta elő a darabot a magyarországi szlovák származású szerző pozsonyi barátnője, Júlia Urdová színésznő. Az előadás után Makai Ildikó és Bencsik János beszélgetett az alkotókkal és az ifjú közönség tagjaival.

Egy hazában – Nemzetiségi adások – június 14., vasárnap, 13:00

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább