Napközben: Fókuszban a tüdőgondozás

A Napközben június 9-i adásának tartalmából:

– Korányi vándorserleg-díjas lett a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tüdőgondozói munka. Ennek apropóján azt vizsgáljuk: hol állunk ma a TBC kezelésében,milyen a magyarországi eszközpark, a társadalmi háttér és persze górcső alá vesszük a betegség hátterében álló lehetséges okokat is.

Hallgassa meg!

– Szenvedélyek napja -szenvedélyek, függőségek, mániák, kényszeresség, megszállottság. Néhány fogalom, mely a mindennapjaink része, hiszen ki ne ismerne kleptomániást, rendmániást, kézmosási kényszer rabját, internetfüggőt… A kérdés az, hol a határ a még normális életvitel és abnormális életvitel között, mikortól válik ön- és közveszélyessé egy ismételt cselekvéssor?

Hallgassa meg!

– Európai fizetési meghagyás: ha tartozik nekünk vagy cégünknek egy külföldi személy vagy cég, fizetési meghagyás küldésével nagyobb eséllyel hajthatjuk be kintlevőségünket. Mennyire ismert ez a lehetőség, hányan élnek vele, milyen költségekkel jár?

Hallgassa meg!

– Hol tart az azbesztmentesítés ma, mennyire megoldott itthon és kérdés-e Európában, vagy a világ más táján. Pala tetőzsindely, hullámpala és ezek felújítása – építészi szemmel.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – június 9., kedd, 9:00

Szerkesztő: Kuti-Hajdufy Eszter

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább