Sülysáp Nagyközség Budapesttől keletre a Gödöllői-dombság nyúlványainak végén helyezkedik el, az Alsó-Tápió völgyében. Tápiósáp és Tápiósüly két régi falu, melyek első ízben 1950-ben egyesültek, de 1954-ben egyesítésük megszűnt, majd 1970-ben ismét létrejött belőlük Sülysáp. Ezúttal a következő helyi ételek elkészítésével ismerkedhetnek meg: gerslis káposzta, göngyölt pörkölt, virslis kocka, zsírban sült krumplis pogácsa, sajtos roló, örömkalács.
Ízőrzők – Duna World – június 5., péntek, 11:25
magyar ismeretterjesztő műsor, 30 perc, 2012
rendező: Móczár István
operatőr: Móczár István
szerkesztette: Róka Ildikó
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.