Egyéb

Szlovák tutajosok emléke Angyalföldön

A Domovina június 1-i adásának tartalmából:

– Szlovákia a budapesti könyvfesztiválon
Igen intenzív volt Szlovákia jelenléte az idei, XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon. Saját reprezentatív standja mellett az egész rendezvény alatt gazdag irodalmi oázissal várták a szlovák könyvek iránt érdeklődőket. Nem véletlenül, hiszen jövőre Szlovákia lesz a könyvfesztivál díszvendége, s erre a megtisztelő feladatra már az idén megkezdték a készülődést.

– Szlovák tutajosok emléke Angyalföldön
A Domovina második részében a fővárosba, Angyalföldre megyünk, ahol május 14-én nagyszabású, a szlovák tutajosságról szóló rendezvényre került sor. Ez a rendkívül nehéz és veszélyes foglalkozás fontos szerepet játszott az újkori Budapest arculatának kialakításában is. Az angyalföldi rendezvényre nagy szlovák generáció is érkezett, megépítettek egy igazi tutajt is, az árvai Nizsná község ajándékát. Nem csoda, hogy több százan voltak kíváncsiak a tutajra.

– Ízelítő a Lukáš Oravec Quartet zenéjéből
A Domovina végén pedig világszínvonalú szlovák jazzt kínálunk, a Lukáš Oravec Quartet budapesti koncertjének egy részletét. Ezekkel a zenészekkel a június 22-i Domovinában ismerkedhetnek meg közelebbről is.

Domovina – Duna – június 1., hétfő, 8:25
Ismétlés – Duna World – június 1., hétfő, 12:30

Szerkesztő: Antala Zsuzsanna
Szerkesztő munkatárs: Klausz Karola
Rendező: Antala Zsuzsanna

Vissza a Domovina műsoroldalára >>

Videó ajánló

Olvasson tovább