Veszélyek a szántóföldekről a Vasárnapi újságban

A Vasárnapi újság május 24-i adásának tartalmából:

– Magyarok – Magyarországon
Több mint 70 ország magyarjai találkoznak az V. Világtalálkozón. Összetartozásunk kifejezése és közös kultúrkincseink felvonultatása mellett Európa jövőjéről is véleményt formálnak a résztvevők.  Milyen hozadéka volt az eddigi rendezvényeknek és hogyan szolgálhatja a magyarság ügyét a május 31.-ig tartó eseménysorozat? Erről beszél Tanka László a Magyar Világtalálkozó elnöke, Nagyváradi-Kis Anna programigazgató és Czeglédi József a Közép-Európai Club Pannónia Egyesület elnöke.

Hallgassa meg!

– A jogászok felelőssége
A Biszku-per ürügyén választ keresünk arra, meddig vonhatók felelősségre a kommunista bűnökben részes egykori politikusok, megengedhető-e, hogy egy ügyvéd nyilvánvalóan hamis állitásokat hangoztasson védence érdekében? Szót ejtünk arról is, mennyiben van szerepe a felelősségre vonások elmaradásának abban, ahogy az Európai Unió a kommunizmus bűneinek kérdését kezeli. ifj. Lomniczi Zoltán értékelése.

Hallgassa meg!

– Református zenei fesztivál – az okumené jegyében
A XII. rendezvény 3 napja nem csupán a Kárpát-medence hívő magyarságának találkozására, kulturális értékeinek bemutatására, de a társadalmat érdeklő aktuális kérdések megbeszélésére is alkalmat kínál. A rendezvény szervezője, Böszörményi Gergely a fesztivál lelkiségéről is beszél.

Hallgassa meg!

– Az Isten embere
A debreceni tévések 3 részes filmet készítettek Mindszenty József bíboros-hercegprimás észak-amerikai útjáról. Az alkotókkal a filmkészítés hátteréről, az Amerikában ma is ápolt Mindszenty-kultuszról beszélgetünk.

Hallgassa meg!

– Kik azok a kopt keresztények?
Miért nem menekülnek az Iszlám Állam terroristái elől? Igaz-e, hogy terrorszervezetek csak ürügyként használják a menekültstátuszt? Szó esik arról is, hogy Magyarországra nézve jelent-e igazi veszélyt az embercsempészek és a terrorszervezetek állítólagos együttműködése? Helyzetelemzéssel Kiss Benedek József biztonságpolitikai szakértő szolgál.

Hallgassa meg!

– Veszélyek a szántóföldekről
Hiába a tilalom, idén is találtak GMO-mentesnek jelzett génmanipulált vetőmagot. Végleg elvesztettük a harcot? Mit tehet Magyarország a génmódosított termények ellen? Véleményt mond Koppány György tudományos kutató, Kulik Zoltán a vetőmag forgalmazó, a Vitafort Zrt. elnöke és Zászlós Tibor, a Mezőfalvai Zrt. vezérigazgatója.

Hallgassa meg!

Vasárnapi újság – Kossuth – május 24., vasárnap, 6:00

Szerkesztő: ifj. Tóth György
Műsorvezető: Juhász Zsolt

Korábbi adások >>>

Olvasson tovább