×

Túl az Óperencián: Sass Sylvia

Sass Sylvia, a Liszt Ferenc-díjas operaénekesnő 1971-ben debütált az Operaházban, 1972-ben pedig megnyerte a Magyar Televízió énekversenyének első díját. Az 1980-as évek elejéig sikert sikerre halmozott, nemzetközileg is elismert szoprán énekesnő vált belőle. Többen a második Maria Callasnak tekintették, nem sokkal később azonban súlyos egészségügyi problémák miatt kénytelen volt visszavonulni az operaházak színpadairól.

A 2000-es években aztán Franciaországba költözött, ahol megismerkedett a festészet, és az írás művészeteivel is. Jelenleg Rómában dolgozik a Magyar Intézetben. Eddigi három kötete közül elsőként „A belső hang” címet viselő írása jelent meg, melyben életének és pályájának történetét, gondolatait, valamint hitvallását osztja meg az olvasóval. A színpadra koncertek és gálaelőadások alkalmával olykor még visszatér, de gyakran tart mesterkurzusokat is.

Operett felvételeit egyaránt őrzi a Magyar Rádió és Televízió archívuma is. A héten a Dankó Rádió sztárvendégeként köszönthetjük.

Várjuk Önöket továbbra is minden nap 9 és 18 órakor.

Nagy Ibolya szerkesztő-műsorvezető

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább