×

Egyéb

Domovina - Eugen Gindl: Kárpáti thriller

A Domovina május 18-i adásának tartalmából:

– Eugen Gindl: Kárpáti thriller – a Szlovák Nemzeti Színház vendégjátéka Budapesten
Eszenyi Enikő színművész és rendező pozsonyi és prágai munkáinak köszönhetően nagyon tartalmas és közvetlen kapcsolat alakult ki a Szlovák Nemzeti Színház és a magyar kollégák között. Május 8-án a Budapesti Szlovák Intézet és a Vígszínház meghívására Budapestre érkezett a Szlovák Nemzeti Színház társulata, s Roman Polák rendezésében egy nemzetközileg is igen sikeres darabot mutattak be a Mečiarizmus időszakának túlkapásairól.

– Két tanárember elmélkedései a magyarországi szlovákságról
Sutyinszki János és Lászik Mihály – a békéscsabai szlovák oktatás meghatározó alakjai. Az elmúlt évtizedekben azonban nemcsak diákok ezreit nevelték a szlovák hagyományok megtartására, hanem aktívan kapcsolódtak be a kulturális élet formálásába is. Ki énekkar alapításával és zeneszerzéssel, ki filmklubbal. A szlovákság jövőjéről szóló gondolataikat egy szegedi találkozón osztották meg a nemzetiségi házban összegyűlt közönséggel.

– Pincebarátok köre Kesztölcön
A kesztölci pincebarátok köre immár 12 éve minden hónap utolsó péntekjén találkozik, hogy tagjai felelevenítsék a régmúlt emlékeit, újra és újra elmerüljenek a szlovák népdalok világában, s hogy megbeszéljék a világ folyását – lehetőleg szlovákul.

Domovina – Duna – május 18., hétfő, 6:30
Ismétlés – Duna World – május 18., hétfő, 12:30

Szerkesztő: Bencsik János
Szerkesztő munkatárs: Klausz Karola, Hruboňová Iveta
Műsorvezető: Bencsik János

Vissza a Domovina műsoroldalára >>

Videó ajánló

Olvasson tovább