×

Vasárnapi újság: Mit vár Európa, mit remélhet Nagy-Britannia?

A Vasárnapi újság május 10-i adásának tartalmából:

Kisebbségi kultúrák. A magyarországi nemzetiségek történelmi szerepe az ország életében. A kisebbségek helyzete példázza, hogy Magyarország és a magyar nemzet befogadó és nem kirekesztő közösség. Beszélgetés Kövér Lászlóval, az Országgyűlés elnökével és Marchut Rékával az MTA TK Kisebbségkutató Intézetének szakértőjével.

Hallgassa meg!

Kényszerpályán – sikeresen. Emlékülés az Országházban – a 25 évvel ezelőtt a kommunista diktatúra bukása után megalakult első, szabadon választott Országgyűlés negyed százados évfordulóján. Egykori képviselők és mai elemzők értékelése.

Hallgassa meg!

Megszálló felszabadítók. A II. világháború vége – Magyarország dilemmái és lehetőségei. Az Állambiztonsági Szolgálatok Történelmi Levéltárának munkatársa, Okváth Imre hadtörténész elemzése.

Hallgassa meg!

Mit vár Európa és mit remélhet Nagy-Britannia? Jövőlatolgatás az angliai voksolás fényében. Fenyeget-e valóságosan is a britek kilépése? Hogyan változhat az angol migrációs politika és ez könnyítheti vagy nehezítheti a magyar elképzelések érvényesítését? Beszélgetés Rácz Margittal, a Világgazdasági Intézet tudományos főmunkatársával és londoni tudósítónkkal, Tóth Valival.

Hallgassa meg!

Megmentett hangszalagok. Tóbiás Áron el nem hangzott riportjai kötetbe foglalva emlékeznek a múlt század második felének jelentős egyéniségeire és a kommunista államgépezet tilalmaira. Interjú a szerzővel.

Hallgassa meg!

Vasárnapi újság – Kossuth – május 10., vasárnap, 6:00

Szerkesztő: Ifj. Tóth György
Műsorvezető: Juhász Zsolt

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább