×

Túl az Óperencián: Seregi Zoltán

A napjainkban rendezőként dolgozó egykori gyermekszínész 1953-ban született, édesapja a debreceni Csokonai Színház néhai igazgatója, valamint az Operettszínház rendezője, Seregi László volt. A mindössze 13 éves Zoltán az ő révén került kapcsolatba a Tüskevár című fekete-fehér ifjúsági tévéfilmsorozat alkotóival, akik Tutajos szerepét osztották rá. Az alkotást 1966-ban kezdte sugározni a televízió, s hamar nagy népszerűségre tett szert Bánhidi László, Zenthe Ferenc, nem utolsó sorban pedig Seregi Zoltán játékának köszönhetően, aki később gyermekszereplőként színházban és szinkronstúdiókban is feltűnt, majd pedig elvégezte a Színház- és Filmművészeti Főiskola rendező szakát. Rendezőként megfordult a Tháliában, Debrecenben és Gyulán is, jelenleg pedig a Békéscsabai Jókai Színházban és az egri Gárdonyi Géza Színházban dolgozik. A kétezres évek környékén több dokumentumfilmet is rendezett.

Jelenleg Békéscsabán az igazgató-helyettesi posztot is betölti. Nagy büszkesége az a stúdió, melyben nem csak színészeket, hanem színházi szakembereket is képeznek.
Hétfőtől-vasárnapig ezen a héten is minden nap 9-től és 18 órától hallható Túl az Óperencián című műsorunkban még többet megtudhatnak Seregi Zoltán életéről, munkásságáról.

Tartsanak velem!

Nagy Ibolya szerkesztő-műsorvezető

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább