×

Egyéb

Domovina: Ezüst György festőművész élettapasztalatai

A Domovina május 4-i adásának tartalmából:

– Ezüst György festőművész élettapasztalatai
Stábunk baráti meghívást kapott Ezüst György festőművész 80. születésnapi ünnepségére. Ez az ember számos országban öregbítette a magyarországi szlovák kultúra jó hírnevét, bejárta szinte az összes világrészt, s ő volt az első magyarországi festőművész, aki az Európa Parlamentben is kiállított – mégis mindvégig hű maradt gyökereihez.

– A tárnoki új szlovák önkormányzat álmai, tervei
A Tárnoki Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat programokban gazdag időszakot tudhat maga mögött. A tavalyi nemzetiségi választásokat követően a testület egy kicsit meg is fiatalodott, és nemrég, a községi önkormányzattal együttműködve megjelentetett egy kivételes könyvet is az egykori híres helyi fúvószenekarok történetéről.

– Nem csak a zenéről – Lepnyák Jánossal
Hamarosan betölti 82. életévét, amiből hatvanat a fúvószene varázsában élt le. Trombitásként a mai napig ismerik Pest megyében, ahol egykor számos fúvószenekarban kisegített, ha kellett… Élete legnagyobb zenei szerelme a Tárnoki Fúvószenekar volt, amelynek hat évtized után mondott búcsút. Nyolc évig állt a Tárnoki Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat élén. A következő percekben a tárnoki származású Lepnyák János osztja meg velünk dallamokban és munkában gazdag életét.

Domovina – Duna – május 4., hétfő, 6:30
Ismétlés – Duna World – május 4., hétfő, 12:25

Szerkesztő: Antala Zsuzsanna
Szerkesztő munkatárs: Klausz Karola és Hruboňová Iveta
Műsorvezető: Antala Zsuzsanna

Vissza a Domovina műsoroldalára >>

Videó ajánló

Olvasson tovább