×

Túl az Óperencián: Csengeri Attila

A Magyar Rádió eMeRTon-díjával is elismert operett- és musicalszínész elsőéves főiskolás kora óta egy-két karakterszerepen kívül rendre főszerepeket játszik világhírű musicalekben. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1993-ban, Bagó Gizella tanítványaként diplomázott, majd 1995-ig a Rockszínház tagja volt. Később szerepelt Stuttgartban is – itt legtöbbször Christ alakította a Miss Saigonból –, hazatérve pedig megfordult a Magyar Színházban, illetve Pécsett is, ahol először volt látható a Jézus Krisztus szupersztár című musicalben. 2002-ben megkapta a Pécsi Nemzeti Színház Nívódíját, 2008-ban a Vörös Pimpernel magyarországi ősbemutatóján a címszereplőt, 2009-ben a Zrínyi 1566 premierjén pedig a rock-musical egyik főszereplőjét, Cserenko Ferencet alakította.

Napjainkban is több darabban játszik, többek között a Madách Színház, „Az Operaház Fantomja” című musical-ben. Most ugyanitt a Nyomorultakban próbál. Emellett több operett főszerepét is énekelte és énekli a mai napig. Idén ebben a szerepkörben Egerben láthatja a nagyérdemű.

Ezen a héten sok érdekességet megtudhatnak Csengeri Attiláról. Tartsanak velünk az új időpontban – reggel 9 és délután 18 órakor – jelentkező Túl az Óperencián című műsorral.

Szerkesztő-műsorvezető: Nagy Ibolya

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább