A Lengyel-Magyar Barátság Napja Katowicében

A Rondó április 16-i témái:

– A Lengyel-Magyar Barátság Napja Katowicében
A Lengyel-Magyar Barátság Napjának központi ünnepségét minden évben felváltva rendezi meg a két ország. Idén Katowice vállalta a vendéglátó szerepét.

– UKRÁN SZERZŐI EST MISKOLCON
A folytatásban Miskolcra látogatunk. A jótékonysági koncerten, melynek a helyi ortodox templom adott otthont, Márton István kárpátaljai zeneszerző művének ősbemutatója közben az ukrajnai békéért is fohászkodtak a jelenlévők.

– AMATŐR FILMEK ZANUSSI SZEMÉVEL
Az elkövetkező hét a lengyel filmek hete. A Művész Moziban április 16-án kezdődik a Lengyel filmtavasz, amely a legújabb filmtermésből válogat.
De milyen is a jó film, miben különbözik az amatőr és a profi filmkészítés? Többek között erről beszélgettünk Krzysztof Zanussi filmrendezővel.

– UKRÁN ÉKSZERKÉSZÍTŐ
A szépség ott hever a lábaink előtt, csak le kell hajolni érte – vallja Zoia asszony, aki ezt a szemléletét valósítja meg csodálatos ukrán motívumokkal hímzett ékszereinek készítésekor.

– GÖRÖG KÓRUS VÁCOTT
A görög zene egyik legismertebb hangszere a buzuki. A mandolinról keveseknek jut eszébe a hellén muzsika. A különleges hangzást a görögországi Nausszából érkezett kórus és mandolinzenekar mutatta be számunkra váci koncertjükön.

Rondó – Duna – április 16., csütörtök, 6:00

Korábbi adások>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább