×

Túl az Óperencián: Vadász Zsolt

A Budapesti Operettszínház művésze 1972-ben született Ózdon, s noha gyermekkorában nem készült színésznek, mindig is érdekelte a zenés színház. Éppen ezért a Pázmány Péter Katolikus Egyetem elvégzése után úgy döntött, hogy éneket kezd tanulni Gencsy Sárinál, aki akkoriban a Magyar Állami Operaház magánénekese volt.

A színjátszást az Operettszínház Zenés-színészképző Stúdiójában sajátította el, első szerepét pedig 1994-ben, az Operettvilág Együttes Cigánybáró című darabjában kapta. Később megfordult a Miskolci Nemzeti Színház és az egri Gárdonyi Géza Színház deszkáin is, majd következett Debrecen. 2002 óta a Budapesti Operettszínház színésze, a társulat amerikai, német és japán turnéin is részt vesz.

Feleségével, Lukács Anitával a Csárdáskirálynő előadása közben esküdtek örök hűséget, és azóta is gyakran játszanak – énekelnek nagy sikerrel szerelmes párt, a „világot jelentő deszkákon”.

2008-ban az Év Operett színésze díjjal ismerték el, jelenlegi énektanára pedig Wiedemann Bernadett, Liszt Ferenc-díjas operaénekesnő.

Az operettek mellett az operai világban is gyakran feltűnik, belföldön és külföldön egyaránt.

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább