Napközben: Te szedd!

A Napközben csütörtöki adásának tartalmából:

– Új mentésirányító rendszer kezdte meg működését a szolnoki mentőállomáson. A korszerű berendezéseknek köszönhetően a szolgálat munkatársai folyamatosan követni tudják a mentőautók útját, számítógépes rendszeren rögzítik a beérkező hívásokat, így lehetőség nyílik az optimális útvonaltervezésre. Országos cél a vonulási idő 15 perc alá szorítása. Hogyan halad a fejlesztés?

Hallgassa meg!

– Te szedd! Már lehet jelentkezni a népszerű akcióra, amely során évente sok-sok tonna illegálisan lerakott, eldobált szemetet gyűjtenek össze az önkéntesek. Egyre több kis közösség folyamatosan igyekszik tisztán tartani lakóhelyét. A diákok akár 8 közösségi szolgálati órát is letudhatnak a kötelező 50-ből. A többség azonban mégsem emiatt csinálja. Miben áll az együtt végzett munka öröme?

Hallgassa meg!

– Több mint 3 milliárd forint május 31-éig elkölthető pénz van a SZÉP-kártyákon. Figyelem: költsük el! De mire?

Hallgassa meg!

-A közösségi oldalakon terjedő kihívások fizikai erőpróbára szólítanak. Elindult például az úgynevezett „plank challenge”, amelyen 17 ezren vettek részt. Veszélyesek-e az ilyen kihívások? Hogyan készüljünk fel egy-egy fizikai megméretésre?

Napközben – Kossuth – április 2., csütörtök, 9:00

Műsorvezető: Banner Géza
Szerkesztő: Bakos Csaba

Korábbi adások >>>

Olvasson tovább