Barlangpark a föld alatt

Öt ország tartományi televízióinak közös műsora

– A téli hónapok szürkesége után valóságos felüdülés látni Bajorországban, hogy az utcákon egyre többen viselnek olyan tarka sapkákat, amelyeket többnyire saját maguk horgoltak a viselőik. A kézimunka-szektor tavaly soha nem látott virágzásnak indult, és 1,3 milliárd eurós forgalmat könyvelhetett el.

– Horvátország jelentős részét, különösen az Adriai – tengert övező hegyvidék mögötti területet, ritka növény- és állatfajokban gazdag karsztvidék alkotja. A terület igazi kincsei azonban a föld alatt rejtőznek. Az itteni folyók többsége – mint például a Lika is -búvópatakként viselkedik. A közelében található Horvátország egyetlen barlangparkja a Grabovača-park.

– Kiplingtől, a Dzsungel könyvének szerzőjétől való a mondás: Végy egy kiskutyát és a pénzeden megvásároltad a rendíthetetlen szeretetet. Ez a szeretet azonban legyen kölcsönös: nyújtsunk legalább ugyanannyit belőle kedvencünknek, mint amennyit tőle elvárunk és kapunk. A szegedi Tappancs Állatvédő Alapítvány munkatársai küldetésüknek érzik, hogy minél több ismeretet megosszannak a gyerekekkel annak érdekében, hogy a felelős állattartás fontosságát már általános iskolás korukban átérezzék..

– Egy dél-tiroli iskolamúzeumba is ellátogatunk, ahol a a régi időkben a falu összes gyereke mindössze néhány osztályban, vagy akár egyetlen osztályteremben tanult – így sokszor egy padban ültek az idősebb és fiatalabb nebulók. A kis iskolamúzeumban nosztalgikus érzelmeket ébresztő múltbéli időutazás várja a látogatót.

Alpok-Duna-Adria – Duna – április 9., csütörtök, 6:25
ismétlés: Duna World – március 26., csütörtök, 12:30

Korábbi adások>>>

         A téli hónapok szürkesége után valóságos felüdülés látni Bajorországban, hogy az utcákon egyre többen viselnek olyan tarka sapkákat, amelyeket többnyire saját maguk horgoltak a viselőik. A kézimunka-szektor tavaly soha nem látott virágzásnak indult, és 1,3 milliárd eurós forgalmat könyvelhetett el. 

         Horvátország jelentős részét, különösen az Adriai – tengert övező hegyvidék mögötti területet, ritka növény- és állatfajokban gazdag karsztvidék alkotja. A terület igazi kincsei azonban a föld alatt rejtőznek. Az itteni folyók többsége – mint például a Lika is -búvópatakként viselkedik. A közelében található Horvátország egyetlen barlangparkja a Grabovača-park.

         Kiplingtől, a Dzsungel könyvének szerzőjétől való a mondás: Végy egy kiskutyát és a pénzeden megvásároltad a rendíthetetlen szeretetet. Ez a szeretet azonban legyen kölcsönös: nyújtsunk legalább ugyanannyit belőle kedvencünknek, mint amennyit tőle elvárunk és kapunk. A szegedi Tappancs Állatvédő Alapítvány munkatársai küldetésüknek érzik, hogy minél több ismeretet megosszannak a gyerekekkel annak érdekében, hogy a felelős állattartás fontosságát már általános iskolás korukban átérezzék..

     –   Egy dél-tiroli iskolamúzeumba is ellátogatunk, ahol a a régi időkben a falu összes gyereke mindössze néhány osztályban, vagy akár egyetlen osztályteremben tanult – így sokszor egy padban ültek az idősebb és fiatalabb nebulók. A kis  

         iskolamúzeumban nosztalgikus érzelmeket ébresztő múltbéli időutazás várja a látogatót.

Videó ajánló

Olvasson tovább