×

Túl az Óperencián: Udvarias Katalin

A rendkívül sokoldalú színésznő Marcali városából indult. 1973-ban lediplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskola operett-musical szakán, ahol Vámos László osztályába járt. Rögtön ezután szerződött a Budapesti Operettszínházhoz, ahol mára már több mint négy évtizede játszik. Számos magyar mozi, illetve tévéfilm epizód- és karakterszerepei mellett rendszeresen részt vesz az Operettszínház társulatának turnéin is, melynek köszönhetően megfordult már Németországban és Japánban is.

2005 óta tanárként a Főnix Drámastúdió munkájában is szerepet vállal, éneket, hangképzést, valamint zenés mesterséget tanít. Több mint két évtizede folytat ezoterikus tanulmányokat az asztrológia területén, 2012-ben pedig egy könyve is megjelent Hálakönyv címmel, melyben sokat ír a színházról, a színészi pályáról, nem utolsó sorban pedig saját hitvallásáról.

A színházigazgató, rendező, színművész, ezúttal mint ”Dr Verebes István, a színházpszihiátria Docense” így írt nagy szeretettel és viccesen Róla:
„Udvarias Kati színházfüggő. Már több igazgatója próbálta leszoktatni erről az áldásos szenvedélyéről, de Kati nem hogy kilábalna a bajából, még jobban belemerül a színpad mámorába. Körülbelül harminc éve lőtte be magát a pályán, és az óta sem józanodott ki, szédülten és kábultan merül bele reggeltől estig próbákba, előadásokba. Az illető kezeltről immáron sajnos le kell mondani, mert amíg él, ez a nő, ha tetszik, ha nem, boldogan hal bele a szakmába. Vagyis vegyük tudomásul, Udvarias Kati menthetetlen…”

Ismerkedjünk meg együtt Udvarias Katalinnal a Túl az Óperencián című műsorban! Várom Önöket szeretettel hétfőtől-vasárnapig.
Nagy Ibolya

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább