A kitömött madár

Hangjáték Domonkos István azonos című regénye nyomán

Meglepő, hogy a József Attila-díjas író és költő, az Új Symposion-nemzedék egyik meghatározó alakja, Domonkos István az eredeti regényt 1969-ben írta, mert mind a mű, mind a most belőle készült 2 részes hangjáték stílusa, nyelvezete minden ízében modern és mai. A kitömött madár fordulatos szerelmi történet. A helyszín: a Vörös-sziget és Rovinj. A lényege, hogy két férfi ugyanabba az „elvarázsolt” nőbe szerelmes, némi időbeli eltéréssel. Az erős atmoszférájú, a szerelmet érzékenyen és érzékien ábrázoló történet másik szála a krimi, pontosabban a kábítószer-csempészés. A párhuzamosan futó részletek mindvégig érdekesen, izgalmasan, hitelesen hozzák egy-egy nagy szerelem testi-lelki mélységeit, a krimi fordulatait. A hangjátékokban kevéssé ismert friss hangok fémjelzik a produkciót: a főbb szerepekben Török-Illyés Orsolya, Nyitrai Illés és Rusznák András hallható.
A két narrátor és a női főszereplő mellett számos mellékszereplő, többek között Bodrogi Gyula és Molnár Piroska, szerepel a párhuzamosan futó történetszálakba illesztett jelenetekben. A hangkép Hevesi Nándor munkája. A forgatókönyv és a rendezés az Igor és Ivan Buharov néven is alkotó Hevesi Nándor és Szilágyi Kornél, illetve Tolnai Szabolcs munkája.

A kitömött madár – részlet

A főszerepben:
Lujza: Török-Illyés Orsolya
Sergio: Rusznák András
Skatulya Mihály: Nyitrai Illés

Közreműködött:
Bartsch Kata, Bíró Júlia, Bodrogi Gyula, Cseicsner Otília, Csuja Imre, Galkó Balázs,
Hajdú Szabolcs, Kovács Lehel, Lengyel Ferenc, Molnár Piroska,
Mucsi Zoltán, Nyakó Juli, Scherer Péter, Schneider Zoltán, Spolarics Andrea,
Stefanovics Angéla, Szabó Domokos, Szabó Simon, Thúróczy Szabolcs,
valamint: Újlaki Dénes

Zene:
Hevesi Nándor, valamint Bujdosó János, Darvas Kristóf , Jávorka Ádám, Kiss Árpád, Kovács Ferenc és Porteleki Áron

A hangjátékot Kulcsár Péter, Kakó Gyula, Cseicsner Otília, Hevesi Nándor, Szilágyi Kornél és Tolnai Szabolcs készítette a Magyar Rádió 20-as stúdiójában, 2015-ben.

Tovább a Rádiószínház műsoroldalára >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább