×

Vasárnapi újság: A Kossuthkifli receptje

A Vasárnapi újság március 15-i adásának tartalmából:

-A XXI. Század Intézet és a Szövetség Polgári Magyarországért Alapítvány előadás sorozata a világ változásainak átfogó értelmezésére. Az Eötvös József nevét viselő előadássorozat első témája: Merre tart Kína?

Hallgassa meg!

– Megtartott és betiltott ünnepek. Történelmi áttekintés arról, mikor és miért nem engedélyezték, mikor és hogyan ünnepelték az 1848-49-es forradalom évfordulóját? Tőkéczki László történész elemzése.

Hallgassa meg!

– A Kossuthkifli receptje. A március 15-én induló tv-sorozat alapjául Fehér Béla regénye szolgált, az íróval beszélgetünk.

Hallgassa meg!

– A Magyar Zászló Napja. A 3 hónappal ezelőtt elfogadott törvény értelmében március 16.-a a magyar zászló és címer ünnepe, idén tartjuk első alkalommal. A törvény egyik kezdeményezője, Németh Szilárd és a civil támogató, Szilágyi Ákos mondja el gondolatait az emléknap fontosságáról.

Hallgassa meg!

– Fényesebb a láncnál a kard. Történelmi fegyverek, hősi történetek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc idejéből. Séta a Hadtörténeti Múzeum tárlói között.

Hallgassa meg!

– Segélyakció Kárpátaljának. Az ukrajnai gazdasági válság a magyar kisebbséget is megfosztja megélhetési lehetőségeiktől. Az érdekükben megkezdett adománygyűjtő akcióról Karsai Ferenc Budafok-Tétény polgármestere és Lehel László az Ökumenikus Segélyszervezet elnöke beszél.
– A Civil Összefogás Fórum idén is a Lengyelországból érkező civilekkel közösen ünnepel. Csizmadia László elnök elemzése arról, miként köszön vissza a lengyel választási küzdelem a magyar és lengyel civil szervezetek kapcsolatában.

Hallgassa meg!

– Struktúraváltozás. Szabó László Zsolt az MTVA vezérigazgatója ismerteti a március 15.-től történő változtatásokat.

Hallgassa meg!

– Milyen szerepet töltöttek be a nemzetiségek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeiben? Kik támogatták és kik támadták a magyar forradalmat? Beszélgetés Hermann Róbert történésszel.

Hallgassa meg!

– Lélektől lélekig – Fabiny Tamás evangélikus püspök vasárnapi gondolataival.

Hallgassa meg!

Vasárnapi újság – Kossuth – március 15., vasárnap, 6:00

Szerkesztő: Ifj. Tóth György
Műsorvezető: Juhász Zsolt
Zenei szerkesztő: Duba Szilvia

Videó ajánló

Olvasson tovább