×

A Vasárnapi újság témái

– Nem lesz az Akadémián boszorkányüldözés – mondta Kosáry Domonkos – és nem lett. Így maradtak akadémikusok a kommunista diktatúrát szolgálók. A legnagyobb magyar középkor történész, Hóman Bálint ellenben csak most nyert újra bebocsátást a tudósok elit körébe.

Hallgassa meg!

– Mi, mennyi és hogyan? Teendők és tudnivalók a banki elszámolások ügyében. Az internetes kalkulátorok eredményei nem, csak a hivatalos értesítések tekinthetők hitelesnek.

Hallgassa meg!

– Az emberarcú szocializmus embertelensége. Béres József történetével a puhának mondott diktatúráról is kor- és kórképet rajzolt Fazekas István drámája.

Hallgassa meg!

– A sorsvetés ünnepe. Ma Róna Tamás rabbi gondolatait ismerhetjük meg – lélektől lélekig.

Hallgassa meg!

– Brókerbotrány alulnézetben. A Buda-Cash összeomlása nem csak a tőzsdézőket, de az érintett pénzintézetek ügyfeleit is válságba taszíthatja.

Hallgassa meg!

– Malibu koktél tűszoknyás lányokkal vagy állami vendégszeretet a rács mögött? A bilincs már kattant, de nem a Buda-Cash ügyben. Nyomozzuk a nyomozást.

– Előre megfontolt hibák. Rogán Antal úgy véli, nem lehet véletlen, hogy a bal-liberális kormányok előbb megszüntették, majd az IMF nyomására visszaállították ugyan a bróker cégek helyszíni ellenőrzését, de azt öt évre nyújtották. A FIDESZ frakcióvezetője a keményen dolgozó kisemberek szolgálatának lehetőségeiről és az Iszlám Állam elleni fellépés szükségéről is véleményt mond.

Hallgassa meg!

– Emlékezés 1956 hőseire. Az emlékünnep egyúttal az 56-os Alapítvány megszűnéséről is szólt.

Hallgassa meg!

– Pártos pártatlanság. A népbíróság politikai indíttatású ítéleteinél nem volt fontos szempont, hogy a döntésben része legyen az igazságnak.

Hallgassa meg!

Videó ajánló

Olvasson tovább