×

Egyéb

Múmiavilág Budapesten

A szlovák magazin március 2-i adásának témái:

– Múmiavilág Budapesten
Egy olyan kiállításra hívjuk önöket, amelyet ezidáig Európában és Amerikában mintegy 1,7 millió látogató nézhetett meg. A budapesti megálló után tovább utazik Luxembrugba, Svájcba, Írországba és Svédországba. Május 17-ig azonban még nálunk van a nemzetközi múmiatársaság, s biztosítom önöket, hogy felejthetetlen élményben lesz részük, ha megnézik őket. Arról nem beszélve, hogy fontos szlovák vonatkozásaik is vannak.

– Repülő autó Szlovákiából
A múltból a jövőbe és anyaországunkba utazunk. Kedves nézőink, gyerekként biztosan önök is különböző fantasztikus közlekedési eszközökről is álmodoztak, mint pl. a repülő autóról. Vannak, akik megvalósítják gyermekkori álmaikat. Štefan Klein , a szlovák repülő autó megálmodója is évtizedeket dolgozott rajta, de megérte a fáradságot. Az aeromobil hamarosan talán általánosan elterjedt közlekedési eszköz lehet. Ismerkedjenek meg vele önök is!

– Ökoházikó Kelet-Szlovákiában
A kreativitásnak és józan észnek sem volt híján az a csoport sem, amelyik kitalálta, hogyan lehet olcsó, szép, célszerű, gazdaságos és egészséges házat építeni. Kelet-Szlovákiába hívjuk önöket, lássuk, mire képes egy elszánt polgári társulás!

– Ízelítő Peter Lipa Band muzsikájából
A Domovina végén egy kassai születésű kiváló szlovák zenész, Peter Lipa művészetéből kaphatnak ízelítőt.

Domovina – M1 – március 2., hétfő, 13:25
Ismétlés – Duna – március 3., kedd, 7:00

Szerkesztő: Antala Zsuzsanna
Szerkesztő munkatárs: Hruboňová Iveta
Műsorvezető: Antala Zsuzsanna

Vissza a Domovina műsoroldalára >>

Videó ajánló

Olvasson tovább