Napközben: A gyógyszerreklámokról

A Napközben hétfői tartalma:

– Vásárlás, eladás az interneten.
Az elmúlt években soha nem látott mértékben nőtt az internetes kereskedelem. A emberek nemcsak a már jól ismert webes apróhirdetési oldalakon vásárolnak új és használt termékeket, hanem közösségi oldalakon is. A közhiedelem úgy tartja, hogy az eladónak 600 ezer forintig semmilyen kötelezettsége nincs. Utána járunk, hogy valós-e a hír, és azt is elmondjuk, hogy milyen kötelezettsége van az eladónak, és azt is megbeszéljük,hogy mennyire biztonságos ezen az oldalakon a vásárlás pl. sokszor előre utaljuk a vételárat egy ismeretlennek…

Hallgassa meg!

– A gyógyszerreklámok
A kockázatokról és a mellékhatásokról kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét! Minden televíziós hirdetés végén elhangzik a figyelmeztetés, de tényleg tisztában vagyunk a kockázatokkal és a mellékhatásokkal, és megkérdezzük az orvosunkat, gyógyszerészünket, hogy szedhetjük-e? Fegyelmezett „gyógyszerfogyasztók” vagyunk, vagy amit ajánl, a szomszéd, a barát azt veszem be. Milyen következményei lehetnek a fegyelmezetlen gyógyszerfogyasztásnak? Mire figyeljünk a recept nélküli gyógyszerek vásárlásánál? A gyógyszertárakban leggyakrabban felmerülő kérdések.

Hallgassa meg!

– 30 km
Egy civil szerveződésből indult szolgáltatást, mely európai uniós támogatással valósult meg és azóta non-profit alapon működik. Nyár végi indulása óta már több mint 4400-an regisztráltak a www.30km.hu honlapon és töltötték le a mobil alkalmazást, melynek  segítségével bárki megnézheti, hogy közvetlen környezetében milyen zöldséget, gyümölcsöt termelnek, vagy épp milyen kézműves termékeket állítanak elő. Majd akár egy gombnyomással felveheti a gazdával a kapcsolatot, hogy hogyan tudná beszerezni azokat. A fejlesztés eredményeként több helyi termelőnél megnövekedett az érdeklődő vásárlók száma.

Hallgassa meg!

– Hónapok óta halmozódik az ötös lottó: már kétmilliárd forint fölött van a várható főnyeremény. Szerencséjükben bíznak az emberek, sokan az utolsó forintjaikat költik erre, mások a reményt látják a jól kitöltött szelvényben. Miért költünk szerencsejátékra, amikor tudjuk, hogy csak a szerencsén múlik a nyeremény? A túlzásba vitt szerencsejáték ártalmas, szenvedélybetegség kialakulásához vezethet. Honnantól válik veszélyessé a szerencsejáték? Mit kezdenénk ezzel a hatalmas összeggel?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – február 9., hétfő, 9:00

Korábbi adások >>>

Olvasson tovább