Mivel (ne) etessük kedvencünk?

A Napközben szerdai témái:

– Hamarosan lejár a jelentkezési határidő a felsőoktatási intézményekbe. Február 15-ig lehet beadni az íveket, a szeptemberben induló alap-, mester- és osztatlan mesterképzésekre és felsőoktatási szakképzésekre. A diákok életében az egyik legfontosabb és legmeghatározóbb döntése, hogy melyik intézményben folytassák tanulmányaikat. Vajon melyek a legnépszerűbb szakok, hogyan segíthetnek a választásban a pályaválasztási szakemberek, mit tudnak hozzátenni ehhez az iskolák és a szülők?

Hallgassa meg!

– Egy kutatás szerint átalakulóban vannak a férfi és női szerepek a háztartásokban. A házaspárok munkamegosztása már nem a klasszikus trendeket követi. Minél fiatalabb egy férfi, annál jobban rávehető a házimunkára, egyre több apuka sürgölődik a tűzhely mellett, és több időt fordít arra, hogy a szőnyegen játsszon a gyerekével. Vajon milyen tendenciák állnak a háttérben, várható-e, hogy egyre jobban elmosódnak a klasszikus férfi és női szerepek a háztartásban és a családban?

Hallgassa meg!

– Túl gyorsan fejlődik a technika ahhoz, hogy vele párhuzamosan a megfelelő kulturált viselkedés is kialakulhasson. A buszon, villamoson történő,az utasok által is végigkísért intim témájú telefonálás már lassan megszokottá válik. Terjed azonban például a mobilozás a színházakban, koncerttermekben, vagy éppen az Operaházban is előadás közben. Hiába kérik, hogy kapcsoljuk ki telefonjainkat, sokak készüléke a sötét nézőtéren is végig villog, ahogyan a közösségi oldalakon szörfölnek, zavarva vele az egész előadást. Mi kell ahhoz, hogy a kulturált magatartás is kialakuljon a villámgyorsan terjedő technika mellett, mit jelent ma a jó modor és a tisztelet egy előadáson?

Hallgassa meg!

– Kutyatápokat vizsgált nemrég a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Az eredmény szerint a száraz eledeleket csak kisebb jelölési hibák jellemzik, mentesek az állatok egészségét veszélyeztető anyagoktól és az olcsóbb termékek között is találhatók kiváló minőségűek. De milyen is az egészséges kutyatáp, mit ehet a kutya, és mitől óvnak a szakemberek?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – február 4., szerda, 9:00

Szerkesztő: Felszeghy Csaba
Műsorvezető: Banner Géza

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább