×

Tíz éve miért nem érdekelte a korrupció Amerikát?

A Vasárnapi újság február 1-i témái:

– Hazánk költségvetése nem bírja el az illegális bevándorlók tömegének élelmezését és elszállásolását. Az Európai Unió központjának a politikailag korrekt megnyilvánulások helyett világosan kell beszélnie erről a ma még felmérhetetlen kihívásról. Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke nyilatkozik a Vasárnapi újságban.

Hallgassa meg!

– A forintosítás és a bankok elszámoltatása együtt tekintélyes havi megtakarítást jelent a devizahitelt törlesztő családoknak – hangsúlyozza Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője. Az árfolyamkockázat eltűnt, és májusban visszatérítést kapnak a háztartások a bankoktól.

Hallgassa meg!

– A baloldali vagy a jobboldali jelzőhöz egyrészt a történelmi ismeret, másrészt a beidegződés, a megszokás bizonyos képzeteket társít. De manapság politikai vitákban gyakran tűnik úgy, hogy csak az ellenfél címkézéséül szolgálnak e megnevezések, és nem fedik az eredeti tartalmat. Szerencsés Károly történész a politikai fogalmak változását világítja meg.

Hallgassa meg!

– Imádság az elhurcoltakért. A Dunakanyar svábok lakta településeiről a GULAG-ra deportált lányok és asszonyok emlékét őrzi és hagyományozza az utódokra Zebegény, Kismaros és Nagymaros közössége.

Hallgassa meg!

– A kis robot nagy hazugsága. A kollektív bűnösség bélyege a kárpátaljai magyaroknak is utat nyitott a szovjet munkatáborokba.

Hallgassa meg!

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább