A termékbemutatók buktatói

A Napközben január 28-i adásának témái:

– Csalás miatti nyomozás, esetenként a fogyasztói jogok sárba tiprása és elkeseredett fogyasztók. Vajon mi kell ahhoz, hogy betiltsák a termékbemutatókat? A tavaly bevezetett törvényi szigorítások eredményesek voltak? Vásároltak már ilyen termékbemutatókon? S ha igen, akkor milyen érvekre nyitották ki a pénztárcájukat? Utána megbánták, vagy elégedettek voltak a portékával? Igaz az, hogy az árubemutatókra a sokszor használhatatlannak bizonyuló árucikkekkel csábítják főleg a szépkorúakat? Ha mégis elmegyünk egy termékbemutatóra, akkor mire figyeljünk?

Hallgassa meg!

– Mi jellemzi a mai középiskolások egészségmagatartását? Milyen jó és rossz szokásaik vannak, amelyek az egészségüket befolyásolják? Tisztában vannak az őket érintő veszélyekkel, az egészségügyi szűrések fontosságával? A szülő ebben is példa, vagy elég információt tud adni az iskola, az ÁNTSZ, a média? Egy most készült friss felmérés szerint a zalai fiatalok többet mozognak az átlagnál, de többet is italoznak, mint az országos átlag.

Hallgassa meg!

– Jó az, ha mindenhol használjuk az okos-telefonunkat? Jó az, ha mindenhonnan „becsekkolunk”, bejelentkezünk? Miért jó és miért veszélyes? Hogy lehet kivédeni a közlési kényszert? Mit mondanak a rendőrök, az internetes biztonsági szakértők?

Hallgassa meg!

– A depresszió miért, kiknél és hogyan alakul ki? Mit jelent a téli depresszió? És miért esnek sokan – az életük talán legboldogabb eseményét követően – a szülés után depresszióba?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – január 28., szerda, 9:00

Korábbi adások >>>

Olvasson tovább