A terrorveszély a társadalomnak is leckét ad

A vasárnapi újság január 25-i adása:

– Számunkra a kulturális örökség érték, és ezt az örökséget nemcsak megőrizni akarjuk, hanem megújítani és friss tartalommal megtölteni is – mondja Balog Zoltán a Vasárnapi újságban. Az emberi erőforrások minisztere a zeneakadémia és a Várkert Bazár mellett az Erkel Színházat említi, amelyet tíz éve az akkori irányítók le akartak bontani, ma pedig teltházas, sikeres előadások zajlanak benne.

Hallgassa meg!

– A magyar gazdaságnak fontos lenne a jelenleg külföldön dolgozó magyarok minél teljesebb körű hazahívása, hogy a nyugaton – vagy keleten – megszerzett tudásuk, kapcsolatrendszerük és tőkéjük a magyar gazdaság építésében hasznosuljon. Két volt miniszter, Kupa Mihály és Bod Péter Ákos egy konferencián elemezte a 2015. év lehetőségeit.

Hallgassa meg

– A svájci frank árfolyamküszöbének eltörlése nagy pénzügyi feszültséget okozott Európában. Hazánkban a devizahitelek korábbi forintosítása a családokat jelentős részben megvédte az árfolyamok hullámverésétől. Török Zoltán pénzügyi elemző nemzetközi összehasonlításban tekinti át a folyamatokat.

Hallgassa meg!

– A terrorveszély elleni védekezés már nem csak a rendvédelmi szervek feladata, a társadalom tagjainak is figyelniük kell környezetükre, kapcsolataikra – mondja el Földi László, korábbi hírszerzési műveleti igazgató.

Hallgassa meg!

– Nápolyban a város újjáépítőjeként tisztelik a középkori Mária királynét, akit ott ma is „Magyarországi Mária”-ként ismernek? Erről a kevéssé ismert tényről és a Nápoly középkori magyar emlékei című könyv megjelenésének apropóján számol be a Vasárnapi újság.

Hallgassa meg!

Vasárnapi újság – Kossuth – január 25., vasárnap, 6:00

Tovább a Vasárnapi újság műsoroldalára >>>

Olvasson tovább