Napközben: KULCS program

A Napközben pénteki adásának témái:

– Termékfejlesztés, jó marketing, rugalmasság. Mitől sikeres egy kis vállalkozás? Generációváltás a kis és középvállalkozói szektorban. Az 1980-as években indított vállalkozások egy jelentős részében gondot jelent, hogy nincs aki átvegye, továbbvigye a családi vállalkozást. Hogyan lehet megoldani ezt a helyzetet?

Hallgassa meg!

– Magyarországon 23 ezer ember él nagy létszámú bentlakásos intézményekben, további 1200 fő pedig jobb körülményeket biztosító lakóotthonokban. A harmadik – nemzetközi szinten jól ismert – út, a támogatott lakhatási forma.
Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége 2011-ben Tapolcán indította el az országban elsőként a KULCS programot, melynek során az értelmi sérültséggel élő embereknek biztosítanak a társadalom többségéhez hasonló lakhatási körülményeket. Tavaly decemberben hat fiatal jutott saját lakáshoz Veszprémben. Hogyan tudnak ezek a fiatalok önálló életet kialakítani?

Hallgassa meg!

– Sokba kerül, ha elhagyjuk iratainkat. 2013-ban csaknem 120 ezer lakcímkártyát hagytunk el, míg személyi igazolvány mintegy 40 ezer esetben veszett el vagy semmisült meg. Mit csináljunk, ha elvesztettük vagy ellopták? Hogyan, miként tudjuk pótolni és mennyibe kerül?

Hallgassa meg!

– Homoktövis, kamilla és hársfavirág. Gyógyító növények a természet patikájából. Bozsik gazda tanácsai.

Napközben – Kossuth – január 23., péntek, 9:00

Szerkesztő: Gergácz Anikó
Műsorvezető: Horváth Szilárd

Korábbi adások >>>

Olvasson tovább