×

Hatott a pénzügyi védpajzs

Vulkánkitörés után. Mit jelentett és milyen következményekkel járhat a svájci frank drámai felértékelődése? Kovács Levente a Bankszövetség főtitkára nem látja veszélyesnek a magyar forint helyzetét.

A legjobb pillanatban jött a bankoknak a forintosítás, miután a svájci frank árfolyama, amelyben a deviza és devizaalapú jelzáloghitelek túlnyomó többségét felvették Magyarországon, jelentősen erősödött a forinttal szemben a svájci jegybank csütörtöki intézkedése nyomán – írta a Bloomberg pénteken. A hírügynökség arra utalt, hogy egy nappal korábban a Svájci Nemzeti Bank megszüntette azt a korlátozást, amely a svájci frank túlzott felértékelését előzte meg mintegy három éven át. A frankot perceken belül jelentősen felértékelték a pénzpiacon, és órákon át tartott az árfolyamok hullámverése. Hogyan érintette a svájci meglepetés a magyar bankszektort és hogyan érintheti a magánszemélyeket?

A jelképes magyar pénzügyi pajzs valamennyire megvédte a gazdaságot a pénzpiaci hullámveréstől. A Bankszövetség főtitkárával, Kovács Leventével Molnár Pál beszélgetett.

Hallgassa meg!

Tovább a Vasárnapi újság műsoroldalára >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább