Hódít a karácsonyi wellness

Kedden 9 órától a következő témákkal várja hallgatóit a Napközben a Kossuth Rádióban:

– Sokan töltik a Karácsonyt Wellness szállodákban. Az utóbbi években arról szólnak a hírek, hogy minden szálloda megtelt, (Wellness) és nincs férőhely. Divat lett nem otthon tölteni az ünnepeket. Sokan úgy vélekednek, hogy nem kell sütni-főzni, megbeszélik hogy ez a karácsonyi ajándék, nincs sorban állás a boltokban, egyszóval, pihen a család.

Hallgassa meg!

– Szimfónia program indult az országban. 15 általános iskola csatlakozott a felhíváshoz. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat, és a Symhonia Alapítvány közösen indította útjára. A kiválasztott gyerekek hangszeren tanulhatnak zenét, és a zenén keresztül igyekeznek a pedagógusok, zenepedagógusok felzárkóztatni az egyébként halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeket.

Hallgassa meg!

– Pánikrohamot minden tizedik ember átél élete során legalább egyszer, de a pánikbetegség a lakosság 2-4 százalékát érinti, leginkább a nőket. Nem mindig egyértelmű miért alakul ki, azonban jól gyógyítható. Éppen ezért fontos, hogy a betegek még a betegség súlyosbodása előtt, mielőbb segítséget kérjenek, hiszen a pánikbetegség megfelelő kognitív pszichoterápiával eredményesen kezelhető.

Hallgassa meg!

– Karácsonykor mindenki egy kicsit jobban elengedi magát, kicsit többet eszik, mint szokott. Ilyenkor az asztalra is más ízek kerülnek, mint korábban. De mit is sütnek, főznek ilyenkor a magyarok. És mit ehetnek ilyenkor a cukorbetegek, hogyan készítsünk nekik is finom ételeket?

Hallgassa meg!

Műsorvezető: P. Kiss Zsuzsa

Olvasson tovább