Lízingeljen tyúkot, ha friss tojást akar

A Napközben keddi adásának témái:

– Segítség a hajléktalanoknak – otthonhoz jutás, közterületek, tea járatok
Sokaknak továbbra is az utca az otthonuk. Hogyan változott a hajléktalanok élete a közterületeken tartózkodással kapcsolatos jogszabályváltozások után? Elindultak a tea járatok nyitva vannak a nappali melegedők is. Százhúsz, közterületen élő hajléktalan embert segített az újrakezdésben a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) a Nyitás az utcára elnevezésű, uniós támogatású program keretében.

– 4,5 millió magyar soha sem sportol
A hazai lakosság 44 százaléka, vagyis csaknem négy és fél millió magyar soha nem sportol – derül ki egy felméréséből. Tovább árnyalja – és teszi még borúsabbá a képet -, hogy a megkérdezettek mindössze 15%-a nyilatkozott úgy, hogy rendszeresen edz, vagyis csupán másfél millió magyar életének része a sport. A fennmaradó 41% csak alkalmanként végez valamilyen testmozgást.

– Lízingeljen tyúkot, ha friss tojást akar – új módszerek a helyi termékek népszerűsítésére, az egészséges táplálkozás elősegítésére
A termelők összefogtak és úgy szervezik az ellátást, hogy lehetőleg a legkisebb távolságra keljen elszállítani a portékát.

– Mit kezdjünk dühünkkel, haragunkkal?
Már lehetséges az is, hogy vállalkozások segítenek, hogy levezessük indulatainkat. Segít e a törés-zúzás, vagy fojtsuk magunkba az indulatokat Fontos kérdések, amelyekre választ keresünk Napközben.

Szerkesztő: Zsoldos László

Korábbi adások >>>

Olvasson tovább