Korkóstoló: Borász família noszvaji birodalommal

A Korkóstoló november 30-i adásának tartalmából:

Bocuse d’Or a gyöngytyúk jegyében, már a lyoni nagy séf-összecsapásra gyúrnak a magyarok
A gasztronómiai versenyek olimpiájának döntőjét, a Bocuse d’Ort 2015. januárjában rendezik meg Lyonban. Arról már korábban beszámoltunk, hogy a magyar csapat – élén Molnár Gábor séffel – is ott lesz a nagy megmérettetésen. Ezen a versenyen két témában kell nagyot alkotni a mesterszakácsoknak. Egy húsosban és egy halasban. A húsról már kiderült, hogy az idei téma a gyöngytyúk, a halfajtát pedig a napokban nevezik meg. Nemrégiben a magyar csapat Párizsban járt a Bocuse d’Or nemzetközi sajtóeseményén.

Borász família noszvaji birodalommal. Húszféle szőlőből 30-féle bort készítenek.
Az egri borvidékre, Noszvajra látogatunk, ott is a Thummerer család pincészetébe. A 2000 m2-es, egykori uradalmi pincét több mint száz évvel ezelőtt kézzel vájták a vulkanikus tufa kőzetbe, ezt vette meg Vili bácsi, és szinte nyomban meg is duplázta a pincerendszert. Itt ma 100 hektár saját telepítésű szőlőültetvényen, korszerű szőlőfeldolgozóval, 30 féle bor készül. A borok kiemelt helyet töltenek be a hazai gasztronómiában.

A vándor és színész konyhai titkai. Ízes történetek Papp János színművésztől.
Papp János, a Centrál Színház társulatának tagja. A színház mellett nagy szerelmese a hatalmas gyalogtúráknak. Jelenleg a teátrum 7 darabjában láthatja a közönség, köztük a nagy sikerrel futó, november elején bemutatott Broadway fölött az ég címűben. Mindezek mellett nagyon fontos számára a nyitottság, legyen szó barátságról, színházról vagy gasztronómiáról. És mindeközben állítja, hogy soha sem fogja elfelejteni gyermekkori kedvenc ételeit, mint például a zsírral meglocsolt és pirított hagymával megszórt gánciát vagy a disznóvágás utáni abálólében főtt kukoricakását.

Hallgassa meg az adást!

 Korkóstoló – Kossuth – november 30., vasárnap, 9:30

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább