Napközben: tömegközlekedés babakocsival

A Napközben november 24-i adásának tartalmából:

– Autólopásokról beszélgetünk, egy új módszerről, a bűnbandák egyik kedvelt módszere, miszerint feltérképeznek egy környéket, lefényképezik az autókat, és később információt adnak társaiknak, hogy melyik autót lehet könnyen elvinni, és hasznosítani. Hogyan védjük meg járművünket, mit mond a szakember, a biztosító és a rendőrség?

Hallgassa meg!

– November utolsó hétvégén tartják a Tatai Vadlúd Sokadalmat, vagyis újabb jó példa a zöld turizmus elterjedésére. Egyre népszerűbbek a madárvárták, evezős hód- és vidralesek, barlangi kirándulások, denevérkeresés, vagy éppen a mostani szarvasbőgés-hallgató túrák. Egyre több embert vonzanak ezek a rendezvények, kérdés, hogy miként lehet összehangolni a természet és a turizmus adta lehetőségeket?

Hallgassa meg!

– Aztán babakocsis közlekedés a tömegközlekedési eszközökön, mondhatni rémálom egy kismamának felkapaszkodnia így a villamosokra, buszokra. Tömegben szinte képtelenség így utazni, ráadásul ha véletlenül két kismama próbál feljutni a járműre a babakocsijával, és még egy kerekesszékes is megjelenik, teljes a káosz. Mi a megoldás, milyen praktikák vannak a normális közlekedésre?

Hallgassa meg!

– Végül egy kis lovaskultúra, az iskolákban bevezetendő tantárgy a nemzeti öntudat erősítését, és a környezettudatos, egészséges életmódra való nevelést célozta. De vajon mennyire fogékonyak a gyerekek a lovaskultúrára, működnek-e lovas szakkörök az iskolákban, a lovas szervezetek, vagy a lovardák mennyire vesznek részt ebben a folyamatban?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – november 24., hétfő, 9:00

Szerkesztő: Felszeghy Csaba
Műsorvezető: Banner Géza

Korábbi adások >>>

Olvasson tovább