Egy hazában - Árgyelán Krisztián maratonja

November 23-án, vasárnap 13 órától a következő témákkal várja hallgatóit az Egy hazában a Nemzetiségi Adások műsorán

Jóval nagyobb támogatásra számíthatnak a nemzetiségek jövőre. Információnk szerint a nemzetiségi szószólók egy 2,5 milliárd forintos módosító indítványt nyújtottak be 2015-ös költségvetéshez.

November 29-én tartják Salgótarjánban a 11. Regionális Szlovák Nemzetiségi Napot. A programról Iveta Hrubonová kérdezte a Nógrád Megyei Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnökét, Faludi Lászlót.

A megkezdett munkát kívánja folytatni, de javítani is szeretne az oktatáson az oktatási bizottság új elnöke a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatában.

A Horvát Országos Önkormányzat és a Magyarországi Horvátok Szövetsége szervezésében 15. alkalommal rendeztek Országos Horvát Napot. A budapesti rendezvény fővédnökei Áder János, Magyarország és Ivo Josipović, Horvátország köztársasági elnökei voltak.

A tabáni szerb ortodox templom, azaz a budai Szerb Székesegyház lerombolásának 65. évfordulója alkalmából, a fővárosi szerbség és még sokan mások a közelmúltban ünnepélyes megemlékezéssel és emlékmű szenteléssel hajtottak fejet a 65 évvel ezelőtt történt sajnálatos esemény emléke előtt.

A Közel 100 éves mecseknádasdi önkéntes tűzoltóság a német partnertől egy tűzoltó-autót kapott ajándékba. A fiatal tagokkal újjáéledt csapat az egész régióban elismert, 19 környező településen katasztrófavédelmi feladatok is ellátnak. Az egyesület felelősségvállalásra és összetartásra neveli a fiatalokat.

Árgyelán Krisztián, a kétegyházi Román Nemzetiségi Általános Iskola történelemtanára már több éve rendszeresen rajthoz áll az athéni maratonon. Békéscsabai barátaival együtt, idén is elment Görögországba, hogy a helyszínen átélje a maratoni futás legendáját.

A Szlovák Köztársaság visegrádi elnöksége alkalmából lépett fel Budapesten, a Hagyományok Házában a Szlovák Állami Népi Együttes. A 65 éves csoport magyarországi turnéja után Romániában és Szerbiában is bemutatja a Keresztül-kasul című produkcióját.

Vissza a műsor oldalára>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább