×

Túl az Óperencián: Felföldi Anikó

Ezen a héten Felföldi Anikó pályájával ismerkedhetünk meg a Túl az Óperencián műsorában a Dankó Rádióban.

Ősei között két vonal érvényesült: anyai ágon művészek, apai ágon mesteremberek voltak a felmenői Felföldi Anikónak. Édesapja mérnökként dolgozott, s annak készült Anikó is, így míg más kislányok hajas babával játszottak, ő inkább barkácsolgatott. Anyai ükapja alapító tagja volt a Nemzeti Színháznak, s tőle egyenes ág vezetett az édesanyjáig, aki zenész volt, – operát énekelt és cimbalmozott. Anikó sorsa akkor dőlt el, amikor nem vették fel a műegyetemre, s ezért az anyai hagyományokat folytatva színésznő lett.

Kecskeméten kezdte, majd a Vidám Színpad tagja volt, onnan pedig az Operettszínházba vezetett útja, ahol manapság is láthatjuk, egyebek mellett a Jövőre veled, ugyanitt című darabban. Aki az énekhangjára is kíváncsi, az a Mozart című musicalre vegyen jegyet, abban ő énekli Cecilia szerepét, vagy az Amerikai komédiára, melyben szintén fergeteges alakítást nyújt. Nemsokára egy kerek jubileumot is ünnepel, hiszen 2 év múlva kerek 50 éve tagja az Operettnek.

A csinos, tehetséges színésznőt a film is felfedezte magának: több tévéjátékban szerepelt, és Bikini szerepében feltűnt a Princ, a katona című népszerű filmsorozatban. Gyakran hívták szórakoztató tévéműsorokba is, így amikor amolyan házaspárbajszerű vidámságokat rendeztek – például 1987 szilveszterén -, őt sem felejtették ki a szervezők. Férje Körmendi Vilmos a jeles zeneszerző, zongorista, karmester, s aki saját együttese élén állandó résztvevője volt a táncdalfesztiváloknak és szórakoztató zenei eseményeknek.

Vissza a műsor oldalára>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább