Napközben: az időskori szemproblémákról

A november 6-i adás tartalmából:

– Vannak dolgok, amelyekre mindannyiunknak jobban oda kell figyelnünk 40 éves kor fölött, ilyen a látásunk, amely az időmúlásával segítségre szorul. Csütörtökön foglalkozunk a korral járó szemproblémákkal: témánk lesz a szürke és zöld hályog, szemszárazság és az időskori makuladegeneráció.

Hallgassa meg!

– Szeptember-októberben mérték fel az óvodákban a nagycsoportosok fejlettségét és képességeit, hogy kiderüljön, milyen fejlesztésre van szükségük az iskolaérettség eléréséhez. A felmérésről és az eredményekről beszélgetünk majd, annak kapcsán, hogy sokan vallják, hogy túl nagy a szakadék az iskola és az óvoda között.

Hallgassa meg!

– Sütemény és Tortafesztivál lesz az Iparművészeti Múzeumban, ennek kapcsán egy kis időutazást teszünk a tortakészítés történetében. A régi és új „tortatrendekről”, eszközökről, tortakészítési technikákról beszélgetünk majd.

Hallgassa meg!

– Jövő év szeptemberében gépészmérnöki képzés indul el a Nyugat-magyarországi Egyetem szombathelyi karán, ahol mód nyílik duális formában is tanulni. A gépészmérnök-képzés indítására a régió nagyvállalatai nyújtották be igényüket, hiszen szükségük van jól képzett, egyből bevethető munkaerő-utánpótlásra. A fiataloknak ez a lehetőség: magas ösztöndíjat, szakmai gyakorlatot és az iskola befejeztével álláslehetőséget kínál.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – november 6., csütörtök, 9:00

Korábbi adások >>>

(Fotó: Wikipedia)

Videó ajánló

Olvasson tovább