Napközben: felkészülés a gyermekvállalásra

A Napközben november 5-i adásának tartalmából:

– Könyvkiadók kezdeményezései – Miközben a könyvpiacon is körbetartozások is nehezítik a kiadók helyzetét, 6 pontos javaslatcsomaggal állt elő a szakma. Kinek és miért lenne jó a kötött áras értékesítés? Vajon van-e arra esély, hogy a sportbelépők után könyveket is lehessen fizetni SZÉP Kártyával? Folytatódhat-e, s ha igen, akkor hogyan a könyvtártámogatás hazai modellje, a Márai program?

Hallgassa meg!

– Eltűnnek a több generációs családok, az idősekről másképp kell gondoskodni. Hogyan teheti egy nyugdíjas színesebbé, tartalmasabbá a mindennapjait? Hol találhat barátokat, ismerősöket, hol válhat egy közösség hasznos tagjává? Kik segítik testi és szellemi frissességét megőrizni? Hol szerezhet nyugdíjasként is hasznos ismereteket pl. arról, hogy hogyan táplálkozzon? Hol vehet részt rendszeresen kulturális és szabadidős programokon? Egyszerű a válasz: az Idősek klubjaiban, amelyekből egyre több működik országszerte.

Hallgassa meg!

– Gasztrosétány az Erzsébet téren – 4 hónap, 4 különböző fesztivál, program. November 1-től Belvárosi Gasztrosétánnyá változik az Erzsébet tér! Lesz ott Belvárosi Liba- és Újbor Fesztivál, Belvárosi Karácsony csakúgy, mint Belvárosi Disznótor, vagy Belvárosi Sajtfesztivál. Mindez a Belvárosban, és milyen programok várják az érdeklődőket vidéken?

Hallgassa meg!

– Felkészülés a gyermekvállalásra – Hogyan lehet a legoptimálisabb testi, lelki állapotot kialakítani, hiszen a kismama minden döntése érinti a gyermeket. A témában megszólal: Szautner Erika klinikai szakpszichológus, dr. Fenyőházi Jenő szülész- nőgyógyász főorvos, Lugosi Dóra személyi edző, életmód tanácsadó, 3 gyermekes édesanya.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – november 5., szerda, 9:00

Korábbi adások >>>

Olvasson tovább